Lättbakade mandelmassekakor

Lättbakade små mandelkakor som är mjuka i mitten och lite knapriga utanpå. Här som ett grundrecept som sedan kan smaksättas som man önskar. Nästa gång jag bakar dessa kommer jag ha i bittermandel och sen fortsätta med apelsin, citron och kanske pistagenötter.

Mandelkakor
14 st

200 g mandelmassa
2 st äggvita
1½ dl mandelmjöl
1 dl strösocker
½ tsk salt

Topping:
1 dl florsocker
½ dl mandelspån, rostade

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 170 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Riv mandelmassa grovt.
  3. Vispa äggvitorna, med elvisp, till ett skum.
  4. Tillsätt mandelmassa, strösocker, mandelmjöl och salt.
  5. Vispa till en smet. Plasta in och ställ i frysen en halvtimme.
  6. Häll florsocker i en skål.
  7. Skeda upp ca 1½ msk smet, jag använder en liten kakskopa, och rulla i florsockret.
  8. Fördela bollarna på plåtarna och tryck till något. Stick ner några mandelspån i varje kaka.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills kakorna börjar få färg. Låt svalna på plåten.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x