Lättbakade saltlakritskolasnittar

Lakritssnittar bakalite.se 1Snittar, snittar, snittar. Troligen de enklaste småkakor vi har och en av de bästa sakerna med dem är ju att det går utmärkt att variera smaksättning såväl som topping. I oändlighet!

Här är en variant där jag smaksatt degen med saltlakritssirap och oj oj vad goda de är!

Tidigare har jag gjort saffranssnittar med salt, citronkolasnittar och helt vanliga kolasnittar.

Lakritsbitarna jag toppat med har jag hittat i någon bakbutik, de brukar heta saltlakritsströssel, flakes eller salmiakbitar. Har du någon annan god lakrits hemma kan du grovhacka den och toppa med.

OCH – om du nu vill skippa lakritstopping så rekommenderar jag lite flingsalt istället.

Lakritssnittar
20 stora, 50 små

100 g smör
3/4 dl socker
2 msk ljus sirap
2½ dl vetemjöl
1 msk saltlakritssirap
1 tsk kakao (kan uteslutas)
1 tsk bakpulver

Topping:
1 msk saltlakritsbitar (kan uteslutas)

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Vispa ihop rumstempererat smör, socker, sirap och saltlakritssirap i bunken och vispa samman med en elvisp.
3. Tillsätt mjöl och bakpulver, vispa tills du har en fast deg. Först blir det bara ett smul men fortsätt visa så kommer det ihop till en deg.
4. Om du vill göra minisnittar så delar du degen i fyra delar. Rulla varje deg till en rulle, lika lång som plåtens kortsida. Lägg alla fyra längderna glest på plåten och platta till något. Om du vill göra vanlig storlek så delar du degen i två delar och formar två längder.
5. Strö över lakritsflingor, tryck till lite.
6. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills längderna fått färg.
7. Låt svalna i några minuter och skär sedan sneda snittar.
Lakritssnittar bakalite.se 2Enkelt & gott!

34

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x