Lättbakat kanel- & russinbröd

Kanelrussinbröd bakalite.se 2Ett enkelt rör-ihop-bröd med smak av kanel och russin. Jag brukar ta en stor bunke och röra ihop allt ganska slarvigt så att det blir en kladdig deg. Eftersom den är kladdig så skedar jag upp deg i små högar på plåten men om du vill vara lite noggrannare än så kan du självklart både bearbeta degen i maskin och rulla till jämna bullar.

Välj om du vill göra lite rejälare stora bröd eller mindre. Du kan även kalljäsa brödet, minska då jästen till hälften (eller mindre) och använd kallt vatten istället för ljummet. Ställ i kylen över natten och gör sen enligt receptet.

Det här brödet är så gott med smör och en mild ost, alldeles lagom kanelsmak. Jag brukar dela dem i mitten, frysa in och tina i brödrosten. Nybakat fast inte.
Kanelrussinbröd bakalite.se 3
Kanel- & russinbröd
8 stora eller 16 små

50 g jäst
5 dl vatten
1 msk ljus sirap
1 tsk kanel
11 dl mjöl
1½ dl russin
1 tsk salt

Instruktioner:
1. Klä 1-2 plåtar med bakplåtspapper.
2. Lös upp jästen i ljummet vatten.
3. Tillsätt sirap, kanel och mjöl. Rör samman till en kladdig deg.
4. Tillsätt russin och salt, blanda väl.
5. Låt jäsa övertäckt i en timme.
6. Använd två skedar och ta upp deg och lägg glest på plåtar. Skeda upp och skrapa ur så att du har jämnt med deg i varje bröd. Du kan självklart också knåda till bullar.
7. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
8. Sätt ugnen på 225 grader.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått färg.
10. Låt svalna på galler.
Kanelrussinbröd bakalite.se 1Enkelt & gott!

18

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x