Det här är en brittisk dessert som består av tre ingredienser. Tydligen så blir det någon slags reaktion mellan den varma grädden och citronen som gör att det kombineras till en silkeslen citronkräm. Otroligt god och att det är så enkelt gör det knappast sämre.
Toppa eller inte, bär, frukt, kakor, nötter eller kanske rostad mandelmassa?
Jag fick ut 10 st i små espressokoppar, perfekt till en buffé eller liknande, men det går lika bra att göra fyra lite större som ”vanlig” dessert. En del serverar dem i halverade citroner och det är ju kul. Jag gjorde det icke.
Det går lika bra att göra med andra citrusfrukter.
Lemon posset
4-10 st
5 dl grädde
1,25 dl socker
3/4 dl citronsaft
Instruktioner:
1. Häll grädde och socker i en kastrull och koka upp, låt sjuda under omrörning i ett par minuter.
2. Ta kastrullen från värmen tillsätt citronsaft och vispa samman.
3. Fördela i glas, låt svalna och ställ i kylen för att stelna, minst fyra timmar.
5. Servera som de är eller toppa med andra godsaker.
Enkelt & gott!
Fungerar det med växtbaserad grädde ?
Hej Elsie!
Det vet jag dessvärre inte, jag har inte provat.
Om du testar får du gärna skriva det här, det vore ju toppen om det fungerar!😊
Ber om ursäkt för sent svar!😊
//Yvonne