Under sommaren äter vi gärna potatissallad och det här är en variant som passar till massor av rätter.
Oftast använder jag färskpotatis men om det inte finns tillgängligt så går det lika bra med annan potatis.
Byt ut grönsakerna till dina favoriter och gör din egen variant!
Potatissallad
4-6 portioner
Sallad:
1 kg potatis
1 knippe salladslök
1 knippe bladpersilja
100 g sockerärter
2 msk kapris
Dressing:
3 msk rapsolja
3 msk Creme fraiche
1 msk balsamvinäger
1 msk vatten
2 tsk Dijonsenap
2 tsk socker
salt
svartpeppar
Instruktioner:
1. Koka potatisen och låt svalna något. Halvera potatisen.
2. Finhacka salladen, lägg i en stor skål tillsammans med persilja, ärtor och kapris.
3. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar.
4. Lägg den ljumma potatisen i skålen, häll över dressingen och blanda försiktigt om allt. Servera ljummen eller kall.
Enkelt & gott!