Ljuvlig mangoglass

Mangoglass bakalite.se 5Mjuk och len, mild mangosmak och Jag använde frusen mango pga smidigt och det blev bra. Jag valde att mixa frukten och struntade i att sila men om du inte gillar små små fruktfibrer så kan du såklart sila purén. Frukten ger pyttesmå mjuka iskristaller, jag gillar det men det kan vara bra att veta så att du inte tror att det är glassen som blivit omfrusen eller så.

Du väljer själv om du vill ringla på mycket, lite eller ingen mangopuré på den färdiga glassen, helt enkelt en smaksak. Det blir lite hårdare konsistents om du fryser in purén å andra sidan är jag osäker på hur länge den håller i kylen. Du kan även testa att spara en del av mangon i bitar och vända ner i slutet.
Mangoglass bakalite.se 1Mangoglass
500 g mango, frusen
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
5 dl grädde

Instruktioner:
Mangopuré:
1. Lägg tinad mango i en kastrull och värm upp under omrörning.
2. Mixa slätt och låt reducera på låg värme, rör om då och då. När purén tjocknat och ingen ren vätska är synlig så är det färdigt.
3. Ställ åt sidan och låt svalna helt.

Glass:
4. Rör samman ca 2 dl mangopuré med kondenserad mjölk.
5. Vispa grädden fast och vänd ner lite av mangokrämen i taget. Vispa inte utan vänd försiktigt med en slickepott.
6. Häll glassen i en form och ringla över mangopuré, rör om något och ställ formen i frysen att stelna, minst 4 timmar. Du kan även frysa in glassen i glasburkar med lock.
7. Låt glassen stå framme och mjukna ca en kvart före servering. Om du har mangopuré kvar kan servera tillsammans med glassen, förvara den annars i en burk med lock i kylen.
Mangoglass bakalite.se 2Enkelt & gott!

40

Författare: yvonnelandin

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
nyaste
äldsta mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marie
Marie
2 månader sedan

Den glassen kommer både jag och kompisen att älska. Vi älskar mango.

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x