Glass i stora lass, min ständigt valda godbit när jag har fritt val.
Här smaksatte jag den med lönnsirap eftersom lönnsirap är så sjukt gott. Blandade ner kanderade valnötter för att få lite god textur och extra smak. Enkelt som bara den och ännu godare. Make it!
Lönnsirapsglass med kanderade valnötter
ca 2 liter
Kanderade valnötter:
75 g valnötter
15 g smör
½ dl socker
Glass
5-6 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1½ dl lönnsirap
Instruktioner:
Kanderade nötter:
1. Grovhacka nötterna och ta fram ett bakplåtspapper.
2. Smält smöret på medelvärme i en stekpanna och tillsätt nötterna och socker. Rör om tills alla nötter är täckta av socker och rosta tills nötterna börjar få lite färg.
3. Häll nötterna på pappret och låt svalna.
Glass:
4. Vispa grädden fluffig.
5. Blanda kondenserad mjölk och lönnsirap. Tillsätt och vispa slätt.
6. Rör ner 2/3 av nötterna och häll smeten i en form, ca 2 liter.* Strö över resten av nötterna eller spara till servering.
7. Ställ i frysen att stelna, minst fyra timmar.
* Om du hellre vill göra glassen i små glasburkar, som portioner, så gör du likadant som med formen men fördelar glassen i burkar, sätt på locken och frys 1-2 timmar.
Enkelt & gott!