Vad sägs som en mumsig Briekräm med päron i? Supergott och alldeles perfekt att ha till kexen på ostbrickan eller som en entré, förrätt eller liknande. Oändliga möjligheter!
Och såklart enkel att göra, som det ska vara.
Den Brie du väljer sätter såklart smaken, jag väljer alltid milda ostar men om du vill ha ännu mer smak kan du salta och mixa ner lite chiliflakes. Allt möjligt funkar.
Sen var det det där med namnet, är det en kräm, dip, mousse, sås, mums blablabla, kalla det vad du vill men gör det nu och njut.
Briekräm
500 g Brie (en tårta)
½-1 dl grädde
1 st päron
Instruktioner:
1. Skär bort kanterna på osten och låt den ligga i rumstemperatur så att den blir mjuk.
2. Dela osten i mindre bitar och lägg i en mixer eller matberedare. Kör tills osten är helt mixad.
3. Tillsätt ½ dl grädde och kör tills du har en kräm. Tillsätt ev mer grädde om det behövs, det blir en lite seg kräm.
4. Skär päronet i små bitar och blanda ner i ostkrämen. Servera direkt eller förvara i kylen.
Enkelt & gott!