Varför ändra ett vinnande koncept? Jo, för att det kan bli ännu bättre. Här är Bountyvarianten av Mjölkchokladfudgebrownie!
Krämig chokladig brownie som botten, ett rejält lager söt kokoskräm toppad med en len och slät chokladganache. Succé. Igen, jag vet, vilket tjat.
Den här godingen har jag gjort i några fler varianter:
Mintchokladfudgebrownie
Kärleksmumsfudgebrownie
Schweizernötschokladfudgebrownie
Mjölkchokladfudgebrownie med salt nougatBountyfudgebrownies
10-16 bitar
Brownie:
150 g smör
200 g choklad, ljus
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ dl kakao
Bountykräm:
100 g smör
200 g kokosflingor
3½ dl florsocker
1 dl grädde
Topping:
200 g choklad, ljus eller mörk
1½ dl grädde
Instruktioner:
Brownie:
1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.
3. Sätt ugnen på 170 grader.
4. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm. Fukta pappret och krama ur det så är det lättare att få det att passa formen.
5. Vispa samman ägg och socker.
6. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
7. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
8. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
9. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna ha satt sig.
10. Låt svalna något i formen medan du gör toppingen.
Bountykräm:
11. Smält smöret.
12. Blanda alla ingredienser till en fast massa och bred försiktigt ut jämnt ovanpå brownien och tryck ner försiktigt så att massan fastnar på brownien.
13. Ställ i kylen att stelna medan du gör toppingen.
Topping:
14. Grovhacka choklad och lägg i en bunke.
15. Värm upp grädde och häll över chokladen. Låt stå i några minuter rör sedan om till en slät chokladkräm.
16. Låt svalna och tjockna något, rör om ett par gånger under tiden.
17. Häll chokladkrämen på bountylagret, bred ut jämnt och ställ i kylen att stelna.
19. Skär i bitar av önskad storlek och servera rumstempererad.
Den här kakan klarar sig flera dagar i kylen och kan även frysas in.
Enkelt & gott!