Banan, rom och choklad är en välkänt god smakkombination så varför inte en kraftigt chokladsmakande banankaka med rom?
Med både banan och choklad i garanteras en saftig kaka och sådant gillas såklart.
Alltså det här är så himla gott, inget för barnen kanske, men det kan vara så att det är en ny personlig favorit.
Du kan naturligtvis välja romessens om du inte vill ha alkohol eller utesluta den helt. Gott blir det oavsett!
Chokladkaka:
1 st form, 1½ liter
3 st ägg
1½ dl rårörsocker
1 dl farinsocker
150 g smör
½ dl rom, mörk eller ljus
2 st bananer
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g choklad, mörk
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker.
3. Smält smöret och blanda med rom.
4. Dela bananerna i mindre bitar, mosa lätt och vispa ned i smeten tillsammans med smöret.
5. Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver, rör ned i smeten.
6. Grovhacka chokladen, eller använd chokladknappar, och vänd ner hälften i smeten.
7. Häll smeten i formen och strö resten av chokladen ovanpå.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter eller tills kakan stannat.
9. Låt svalna något i formen innan du vänder upp den på ett fat.
Enkelt & gott!