Det är nästintill omöjligt att baka med för mycket choklad så här är en mycket chokladig chokladkaka som toppas med krämig chokladganache.
Valnötterna kan naturligtvis uteslutas men ger en väldigt god crunch.
Om du vill bredda smakerna kan du toppa ganachen med bär, frukt eller liknande.
Chokladkaka med valnötter
1½ liter form
2 st ägg
2 dl socker
1 dl farinsocker
200 g smör
1½ dl mjölk
4 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g valnötter
100 g ljus choklad
100 g mörk choklad
Chokladganache:
1½ dl grädde
10 g smör
200 g choklad, mörk eller ljus
Instruktioner:
1. Blöt ett bakplåtspapper helt, krama ur det och klä in en brödform.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Vispa ägg och socker fluffigt.
4. Smält smöret och blanda med mjölken, blanda med äggvispet. Rör samman mjöl, salt och kakao, tillsätt smeten. Ta sist i bakpulver och rör snabbt ihop.
5. Grovhacka chokladen, eller använda chokladknappar, och vänd ner i smeten.
6. Häll upp smeten i formen. Gräddas i ca 30-40 min i nedre delen av ugnen.
7. Låt svalna helt i formen, gärna över natten.
Ganache:
8. Gör ganachen genom att hälla grädden och smöret i en kastrull. Värm tills grädden börjar ryka, ta från värmen och tillsätt grovhackad choklad.
9. Rör om tills allt smält, låt svalna och ställ sedan i kylen en stund. När ganachen är krämig nog är det dags att breda den över kakan. Gör det i omgångar och låt kallna emellanåt om chokladen är för rinnig.
10. Servera som den är eller tillsammans med glass, grädde och bär.
Enkelt & gott!