CrÚme Brûlée Àr mÄngas favoritdessert och jag förstÄr verkligen varför. Det Àr sÄ mycket som hÀnder, textur och smak sÄdÀr perfekt avvÀgt.
Dessutom gÄr det att variera smak nÀstan hur mycket som helst. HÀr valde jag Malibu, kokoslikör, vilket för övrigt Àr en likör jag Àr vÀldigt förtjust i. Malibu, is och mjölk gör vilken dag som helst till en solig sommardag.
HÀr Àr nÄgra andra recept pÄ CrÚme Brûlée.
Malibu CrÚme Brûlée
4 st
3 dl vispgrÀdde
1 dl mjölk
1 dl Malibu
5 st Àggulor
3/4 dl strösocker
Topping:
4 msk rÄrörsocker
Instruktioner:
1. SÀtt ugnen pÄ 150 grader och sÀtt in ett galler i mitten.
2. Koka upp grÀdde och mjölk. Ta frÄn vÀrmen och lÄt svalna nÄgot.
3. Rör ner Malibu.
4. Vispa samman Àggulor och socker, tillsÀtt smeten och vispa slÀtt.
5. Sila eventuellt smeten innan du fördelar den i fyra smÄ ugnstÄliga formar eller koppar.
6. StÀll formarna i en djup ugnsform och hÀll i hett vatten till ungefÀr hÀlften av formarna.
7. GrÀdda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. De ska vara nÄgot lösa i mitten men kanterna ska ha stadgats innan du tar ut dem.
8. LÄt svalna helt och stÀll i kylen för att stelna, gÀrna över natten.
Topping:
9. Strö Âœ msk rĂ„rörsocker pĂ„ puddingarna och brĂ€nn av med en brĂ€nnare tills sockret smĂ€lt och fĂ„tt fĂ€rg.
Om du inte har en brÀnnare gÄr det att göra det i ugnen istÀllet. SÀtt dÄ pÄ grill 250 grader, stÀll alla formar pÄ ett galler och grÀdda tills sockret smÀlt och fÄtt fÀrg. HÄll koll!
Enkelt & gott!