Mazarinkaka med blåbär i Kaiserform

Mazarinkaka bakalite.se 4Det här är en ”vanlig” mazarinkaka men jag har anpassat receptet till en sådan här upphöjd form, en sk Kaiserform. Att välja en sådan typ av form gör att det är enkelt att få en fin kaka och du behöver inte vara bra på att pynta och garnera när grunden redan är där. Gillar sådana genvägar.

Formen har jag köpt hos Lyckasmedmat men sett att den finns på Amazon bland annat.

Det blir extra gott om man gör sitt eget mandelmjöl, och när man mixar mandlarna låter det vara lite grövre bitar kvar i mjölet.
Mazarinkaka bakalite.se 1Mazarinkaka
i Kaiserform, 28 cm

100 g smör
3½ dl mandelmjöl alt motsvarande mängd sötmandel
1-3 st bittermandel
1 dl vetemjöl
1½ dl socker
3 st ägg
1 krm salt

Smör och mandelmjöl till formen

Glasyr:
2 dl florsocker
ca 2 msk vatten

Topping:
Färska blåbär

Instruktioner:
Kaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och mjöla formen noggrant.
2. Mixa (eventuella mandlar) och bittermandlar till ett mjöl.
3. Smält smöret.
4. Blanda ihop mandelmjöl, bittermandel, mjöl, socker och salt.
5. Tillsätt ägg och vispa samman.
6. Tillsätt smöret och rör ihop.
7. Häll smeten i formen och jämna till försiktigt. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter, flytta ner kakan ett steg och grädda i ytterligare 5-10 minuter.
8. Låt svalna och vänd sedan upp kakan på ett fat.

Glasyr:
9. Rör samman florsocker med lite vatten i taget tills du har en krämig glasyr. Bred försiktigt över kakan, toppa eventuellt med blåbär och ställ i kylen att stelna.

Enkelt & gott!

 

8

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x