Sparris är en grönsak jag (faktiskt) gillat sedan barnsben, åtminstone i form av soppa. Här har jag gjort ett recept på en lättlagad och god soppa med sparris. Perfekt som huvudrätt till middagen eller i mindre portion som förrätt.
Sparrissoppa
4 portioner
350 g grön sparris
1 st gul lök
5 dl grönsaksbuljong
4 dl grädde
½ dl vitt vin
10 g smör
salt
svartpeppar
Topping
1 dl pumpakärnor
Instruktioner:
1. Grovhacka löken.
2. Koka upp lite vatten och salt i en rymlig kastrull.
3. Tvätta och ansa sparrisen, skär dem i mindre bitar. Lägg sparrisen i kastrullen och låt koka i några minuter.
4. Häll av vattnet och lägg sparrisen på en tallrik.
5. Ställ tillbaks kastrullen på värmen, lägg i smör och fräs löken något.
6. Tillsätt vin, buljong och grädde och koka upp.
7. Lägg i sparrisen och låt koka på medelvärme i 10-15 minuter.
8. Rosta pumpakärnorna på medelvärme i en torr stekpanna, de är klara när kärnorna börjar poppa.
9. Mixa soppan slät och smaka av med salt och svartpeppar. Toppa med pumpakärnor.
Enkelt & gott!