Små chokladkakor med choklad i, mums och gott! Inte de snyggaste minikakorna men vad gör det när smaken och texturen sitter? Ingenting alls.
Välj vilken choklad du vill ha i, blanda vit, mörk och ljus. Jag tog bara mjölkchoklad den här gången. Du kan också byta ut sockret till andra sorter, farin ger mer kolasmak exempelvis så blanda som du vill. Ta bara strö eller bara rörsocker, en smaksak.
Degen klarar sig bra i frysen i ett par månader, bara en sån sak.
Gjorde ljusa liknande kakor, ännu mindre dock, de hittar du här.
Mini Chocolate chip cookies
ca 60 st
85 g smör
100 g choklad
3 dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk majsstärkelse
½ tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl rårörsocker
1 dl strösocker
1 st ägg
Instruktioner:
1. Ta fram smöret så att det blir mjukt.
2. Grovhacka chokladen.
3. Blanda mjöl, kakao, majsstärkelse, vanilj, bakpulver och salt.
4. Vispa mjukt smör vitt.
5. Tillsätt socker och vispa samman.
6. Tillsätt ägg och vispa slätt.
7. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna och vispa tills det blir så pass stora klumpar att du kan krama ihop det till en deg.
8. Vänd ner chokladen.
9. Forma degen till rullar, ca 2½ cm i diameter, plasta in och lägg i frys eller kyl en halvtimme.
10. Sätt ugnen på 200 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
11. Ta fram degen och skär tunna skivor, ca ½ cm breda och lägg glest på plåtarna.
12. Grädda i mitten av ugnen i 5-6 minuter eller tills kakorna fått färg.
13. Låt svalna något på plåten och sedan helt på galler.
Enkelt & gott!