Det mesta som görs i miniatyr gör det hela lite roligare och lite gulligare. Så varför inte baka klassiska amerikanska chocolate chip cookies som pyttesmå minikakor?
Ett lite roligare tillbehör till glassen i sommar, istället för mandelbiskvier till saftsoppan (äter någon det fortfarande?) eller bara som de är som fika till stranden.
Annars kan du vara bjuda på en skål med minikakor tillsammans med yoghurt eller mjölk och servera dem som frukostflingor. Jag vet, helt vansinnigt.
Cookies
ca 150 st
drygt 3 dl vetemjöl
1 tsk majsstärkelse
½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
70 g smör
1½ dl rårörsocker
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 st ägg
75-100 g choklad
Instruktioner:
1. Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt.
2. Grovhacka chokladen.
3. Vispa rumstempererat smör vitt.
4. Tillsätt rårörsocker, strösocker och vaniljsocker och vispa samman.
5. Tillsätt ägg och vispa slätt.
6. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna och vispa tills det är helt blandat.
7. Vänd ner chokladen.
8. Forma degen till rullar, ca 1½ cm i diameter, plasta in och lägg i frys eller kyl en halvtimme.
9. Sätt ugnen på 175 grader.
10. Ta fram degen och skär tunna skivor. Lägg glest på bakplåtspappersklädda plåtar.
11. Grädda i mitten av ugnen i 5-6 minuter eller tills kakorna fått färg.
12. Låt svalna något på plåten och sedan helt på galler.
Enkelt & gott!
Tack för svar! Har gjort dessa kakor innan och de är så goda och små söta!😍 Älskar dem! Så tack för receptet!
Du anar inte hur glad jag blir, tusen tack! <3
//Yvonne
Hej! Är det viktigt med äppelcidervinägern?
Hej Emma!
Nej, skippa den. 🙂
Jag bakade de här för någon vecka sen och hade ingen vinäger och tänkte ta bort det ur receptet, ju enklare desto bättre. Hade glömt bort så tack för att du frågade! 🙂
Mvh Yvonne