Mint och mörk choklad är goda vänner, nästan lika god vänner som jag och choklad. Rätt bra alltså.
Här är en favorit, chokladfudgebrownie som fått smak av mint. Jag har använt After Eight men det går precis lika bra med andra after dinner mints.
Mintplattorna som jag lagt i mitten blir mjuksega och ett så gott inslag i den mjuka chokladiga kakan. På toppen är det en len chokladganache och så ringlade jag smält After Eight ovanpå. Det kan man ju göra ett snyggt mönster med, det blir också en annan textur som passar superbra till chokladtoppingen.
Du väljer själv vilken storlek du vill servera de här i men jag tycker att små passar väldigt bra, som praliner eller munsbitar. Nu får du ta och testa det här, det är så gott.
Här är några andra varianter av samma kaka:
Mjölkchokladfudgebrownie
Schweizernötchokladfudgebrownie
Mjölkchokladfudgebrownie med salt nougat
KärleksmumschokladfudgebrownieMintchokladfudgebrownie
150 g smör
200 g mörk choklad
2 st ägg
1 dl socker
2 dl mjöl
½ dl kakao
en nypa salt
ca 20 st After Eight eller andra mintplattor
Topping:
150 g mörk choklad
1½ dl grädde
½ msk neutral olja
10 st After Eight
Instruktioner:
Brownie:
1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.
3. Sätt ugnen på 170 grader.
4. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm. Fukta pappret och krama ur det så är det lättare att få det att passa formen.
5. Vispa samman ägg och socker.
6. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
7. Tillsätt chokladsmöret och vispa slätt.
8. Fördela hälften av smeten i formen och jämna till.
9. Lägg mintplattor i ett lager över hela kakan. Bred försiktigt ut resten av smeten ovanpå plattorna.
10. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna ha satt sig.
11. Låt svalna helt i formen medan du gör toppingen.
Topping:
12. Grovhacka choklad och lägg i en bunke tillsammans med olja.
13. Värm upp grädde och häll över chokladen. Låt stå i några minuter rör sedan till en slät chokladkräm.
14. Grovhacka och smält After Eight i en skål i mikro, gör det på låg temperatur med korta intervaller och rör om mellan.
15. Bred ut chokladkrämen på kakan och ringla sen After Eight över hela kakan.
16. Ställ i kylen över natten. Eller så länge du orkar vänta men låt gärna chokladen stelna.
17. Skär i bitar av önskad storlek och servera rumstempererad.
Enkelt & gott!
Tack för snabbt svar, då var jag inte alldeles ute och cyklade. Muffinsen såg jättefina ut, ska avnjutas till eftermiddagsfikat. Ser fram emot nästa recept. 👍
Så glad jag blir, tack för att du tar dig tid att skriva här. Uppskattas enormt!
I fortsättningen ska det inte bli dubbla radavstånd i recepten, jag har fått nya instruktioner. 🙂
Ha en fin kväll!
//Yvonne
Har precis hittat hit och är väldigt imponerad För min del tycker jag att instruktionerna ofta är skrivna med väldigt stort radavstånd, när man vill skriva ut går det oftast flera sidor vilket känns onödigt. Nu ska jag gå och baka chokladmuffins, verkar smarriga.
Tack och trevlig helg.
Hej Ewa!
Välkommen hit, kul att du gillar recepten!
Jag håller med dig, det är något med bloggmallen som gör att det tidvis blir jätteglest och jag har inte lyckats rätta till det. Det går i en del recept men ibland hoppar det ner. Ska kolla med supporten om de kan hjälpa till. 🙂
Tack för återkoppling!
Trevlig helg!
//Yvonne