Mjölkchokladfudgebrownies

Mjölkchokladkaka bakalite.se 1Om du tänkt att baka lite och föredrar ljus choklad framför mörk så är det här kakan för dig.

En krämig brownie, eller kladdkaka, med mjölkchoklad toppad med en smält-i-munnen-mjölkchokladganache, självklart enkel att baka.

Se till att fika den här kakan rumstempererad, då är den som godast eftersom allt känns sådär krämigt. Men vad vet jag, du kanske föredrar kalla och lite fastare kakor…

Det här är första gången jag stansar ut cirklar och jag gillar det, det får en helt annan lite mer ”cafékänsla” och att jag ställde upp och åt upp de kanter som hamnade utanför var en bonus.

Du kan självklart skära kakan i vanliga fyrkanter eller vad du vill, smaken är ju densamma. Ät som de är eller servera som en dessert med grädde och bär.

Den här godingen har jag gjort i några fler varianter:
Mintchokladfudgebrownie
Kärleksmumsfudgebrownie
Schweizernötschokladfudgebrownie
Mjölkchokladfudgebrownie med salt nougat
Bountyfudgebrownies
Peanutbutterfudgebrownies
Cookie dough fudge brownies
Mjölkchokladfudgebrownies med fluffig vaniljfrosting
Honey Comb fudgebrownies

Mjölkchokladfudgebrownies
10-20 st

Brownie:
150 g smör
200 g choklad, ljus
2 st ägg
2 dl farinsocker (eller vanligt strö)
2½ dl mjöl
½ dl kakao

Topping:
150 g choklad, ljus
1½ dl grädde
½ msk raps- eller olivolja

Instruktioner:
Brownie:
1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.
3. Sätt ugnen på 170 grader.
4. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm. Fukta pappret och krama ur det så är det lättare att få det att passa formen.
5. Vispa ägg och socker fluffigt.
6. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
7. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
8. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna ha satt sig.
10. Låt svalna helt i formen medan du gör toppingen.

Topping:
11. Grovhacka choklad och lägg i en bunke tillsammans med olja.
12. Värm upp grädde och häll över chokladen. Låt stå i några minuter rör sedan till en slät chokladkräm.
13. Låt svalna och tjockna något, rör om ett par gånger under tiden.
14. Bred ut chokladkrämen på kakan och ställ i kylen över natten. Eller så länge du orkar vänta men låt gärna chokladen stelna.
15. Skär i bitar av önskad storlek och servera rumstempererad.

Enkelt & gott!

55

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

16 Kommentarer
nyaste
äldsta mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Emma
2 år sedan

Blir den bra om man bakar glutenfritt och vad skulle du rekommendera för mjöl och hur mycket? 🙂

Yvonne
Svara på  Emma
2 år sedan

Hej Emma!

Jag är inte så bra på färdiga mjölmixer men det går säkert att byta till en sådan variant.
Annars skulle jag byta ut det mot 1½ dl mandelmjöl och 1 dl potatismjöl. 🙂

//Yvonne

Ann Augustin
Ann Augustin
3 år sedan

Undrar när du stansar, före elr efter du lagt på glasyren? Mvh Ann

Yvonne
Svara på  Ann Augustin
3 år sedan

Hej Ann!

Din kommentar har fastnat i skräpposten, ber om ursäkt för det! 🙂

Jag stansar efter att jag satt på toppingen, se bara till att den har stelnat ordentligt. 🙂

Lycka till!

Mvh Yvonne

Ann Augustin
Ann Augustin
3 år sedan

Tusen tack, ska testa och baka dem ikväll! Stansar du före efter du brett på glasyren?

Sunny
Sunny
3 år sedan

Brukar inte baka.. men detta lät lockande så ska testa!
Har en fundering däremot..
läste att man ska lägga smeten i någon form,måste man köpa någon speciell form eller man skär själv ut den runda formen som på bilden ?

Yvonne
Svara på  Sunny
3 år sedan

Hej Sunny!

Din kommentar har fastnat i skräpposten, ber om ursäkt för det! 🙂

Vad kul att du gillar receptet! Det går alldeles utmärkt att bara skära kakan i vanliga fyrkanter, men om du vill göra som jag gjort så använde jag en högre typ av rund pepparkaksform för att få dem runda.

Du kan självklart bara skära dem runda med en kniv också, se bara till att kniven är vass och kakan kall. 🙂

Lycka till!

Mvh Yvonne

Jenny
Jenny
3 år sedan

Alltså jag vet inte om det är ett stort misstag eller kanske rent av det bästa som hänt mig att jag hittade din sida 😍 vilka recept!! Och så himla generöst av dig att du delar med dig av dem!
Detta är ju ren lycka för smaklökarna!… Värre blir det kanske för min figur 😂

Yvonne
Svara på  Jenny
3 år sedan

Hej Jenny!

Din kommentar har fastnat i skräpposten, ber om ursäkt för det! 🙂

Tusen tack för dina ord, blir så himla glad! 🙂
Jag hoppas att du hittar mycket gott som leder till en glad figur. 😉

Mvh Yvonne

Katarina Winslow
Katarina Winslow
3 år sedan

Har precis anmält mig att följa dig när såg dina brownies. Yammi, yammi. Undrar bara – går dom att frysa?

Yvonne
Svara på  Katarina Winslow
3 år sedan

Hej Katarina!

Så roligt att höra! Tack!

De går bra att frysa, jag skulle dock frysa in dem utan toppingen och sätta på den efteråt.:)

Mvh Yvonne

Camilla
Camilla
3 år sedan

Hej!
Vilket fantastiskt konto du har,hög inspiration!
En fråga,när du bakar brownien, kör du varmluft eller under /övervärme i ugnen?
Mvh
Camilla

Yvonne
Svara på  Camilla
3 år sedan

Hej Camilla!

Tusen tack för fina ord! ♡

Alltid över och under, brukar skriva ut när jag använder varmluft.:)

Mvh Yvonne

Therese
Therese
Svara på  Yvonne
3 år sedan

Är det dumt att dubbla receptet om man vill göra större?

Yvonne
Svara på  Therese
3 år sedan

Hej Therese!

Din kommentar har fastnat i skräpposten, ber om ursäkt för det! 🙂

Om du gör dubbel sats skulle jag göra den i en större, ca 30 x 40. Då borde det funka.

Mvh Yvonne

Therese
Therese
Svara på  Yvonne
3 år sedan

Är det dumt att dubbla receptet om man vill göra större?

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x