Mjölkchokladglass funkar i alla lägen, till desserter, i en våffelstrut eller bara direkt ur en liten burk.
Här gjorde jag en helt slät glass men om du vill kan du blanda ner finriven choklad eller smälta lite choklad och ringla ner innan du ställer in glassen i frysen.
Ingen glassmaskin behövs och konsistensen blir ändå helt ljuvligt len och fluffig. Mycket, mycket gott!
Mjölkchokladglass
200 g mjölkchoklad
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
5 dl grädde
Instruktioner:
1. Finhacka chokladen.
2. Häll den kondenserade mjölken i en kastrull och värm upp.
3. Ta kastrullen från värmen och vänd ner chokladen. Rör om tills chokladen smält och du har en slät chokladkräm.
4. Låt svalna.
5. Vispa grädden fluffig.
6. Tillsätt den kalla chokladsmeten och vispa på låg hastighet tills allt är blandat.
7. Häll glassen i en form, ca 1½ liter, eller i små glasburkar.
8. Ställ i frysen att stelna. Ett par timmar för små burkar och minst fem för en stor form.
Enkelt & gott!