Mjuk arrakskaka med mockaglasyr & strössel

Arrakskaka kaffeglasyr receptDammsugare, punschrulle och arraksbollar har en tydlig arrakssmak som jag verkligen gillar.

Nu tycker jag att det är alldeles för krångligt att göra dammsugare så jag har, som vanligt, tagit en enklare väg och smaksatte den här kakan med arrak.

Kakan toppades med vanlig mockaglasyr (kärleksmums) och strössel för att det är supergod kombination.

Det kan vara så att du gillar mer eller mindre arrakssmak så provsmaka smeten före gräddning.

Arrakskaka
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 st ägg
200 g smör
1½ dl mjölk
½-1½ tsk arraksessens (smaka av)
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver

Smör till formen

Glasyr:
50 g smör
2½ msk kaffe
3 dl florsocker
1 msk kakao
½ tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker

Topping:
½ dl chokladströssel

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform med hål, 1½ liter, noga med smör.
2. Vispa ägg och socker fluffigt.
3. Smält smöret och blanda med mjölk och arrak, tillsätt och vispa slätt.
4. Rör ihop mjöl, kakao och bakpulver, häll ner under omrörning.
5. Stjälp smeten i formen, knacka den mot bordet så att smeten fördelas jämnt.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter, kolla med provsticka.
7. Vänd upp på ett fat och låt svalna helt under formen.

Topping:
8. Gör glasyren genom att smälta smöret, blanda med kaffe och vispa snabbt ihop med socker och kakao.
9. Häll glasyren över den kalla kakan och toppa med strössel direkt.

Gott & enkelt!

1

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x