Här är en mjuk kaka med massor av jordnötssmak och jordnötter i, toppad med en silkeslen chokladganache och ännu mer salta nötter. Supergott och enkelt!
Skär i den storlek du vill, stora som små funkar finemang.
Går också fint att skippa chokladen om du bara vill ha kakan. Och du kan också hacka ner lite choklad i smeten om du vill ha extra choklad. Oändliga möjligheter!
Jordnötskaka med choklad
10-12 bitar
100 g smör
150 g jordnötssmör
2 dl g socker
1 st ägg
2 dl g mjöl
1 tsk bakpulver
100 g jordnötter, salta
Topping:
200 g choklad, ljus eller mörk
1½ dl grädde
50-100 g jordnötter, salta
Instruktioner:
Jordnötskaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en form, ca 15 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa samman mjukt smör med jordnötssmör.
3. Tillsätt socker och ägg, vispa slätt.
4. Tillsätt mjöl och bakpulver.
5. Vänd ner jordnötter.
6. Bred ut smeten i formen och jämna till.
7. Grädda i mitten ca 15 minuter, kakan ska ha rest sig något och fått färg.
8. Låt svalna helt i formen och tryck eventuellt ner kanterna något för att få en jämn kaka.
Topping:
9. Grovhacka chokladen och lägg i en bunke.
10. Värm upp grädden och häll över chokladen, rör om tills du har en slät chokladkräm.
11. Häll chokladkrämen på kakan och bred ut.
12. Strö över grovhackade jordnötter och ställ i kylen för att stelna.
13. Skär i bitar och fika!
Enkelt & gott!