Mjuka jordnötsrutor med chokladtopping

Jordnötsrutor choklad bakalite.se 3Här är en mjuk kaka med massor av jordnötssmak och jordnötter i, toppad med en silkeslen chokladganache och ännu mer salta nötter. Supergott och enkelt!

Skär i den storlek du vill, stora som små funkar finemang.

Går också fint att skippa chokladen om du bara vill ha kakan. Och du kan också hacka ner lite choklad i smeten om du vill ha extra choklad. Oändliga möjligheter!
Jordnötsrutor choklad bakalite.se 1Jordnötskaka med choklad
10-12 bitar

100 g smör
150 g jordnötssmör
2 dl g socker
1 st ägg
2 dl g mjöl
1 tsk bakpulver
100 g jordnötter, salta

Topping:
200 g choklad, ljus eller mörk
1½ dl grädde
50-100 g jordnötter, salta

Instruktioner:
Jordnötskaka:

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en form, ca 15 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa samman mjukt smör med jordnötssmör.
3. Tillsätt socker och ägg, vispa slätt.
4. Tillsätt mjöl och bakpulver.
5. Vänd ner jordnötter.
6. Bred ut smeten i formen och jämna till.
7. Grädda i mitten ca 15 minuter, kakan ska ha rest sig något och fått färg.
8. Låt svalna helt i formen och tryck eventuellt ner kanterna något för att få en jämn kaka.

Topping:
9. Grovhacka chokladen och lägg i en bunke.
10. Värm upp grädden och häll över chokladen, rör om tills du har en slät chokladkräm.
11. Häll chokladkrämen på kakan och bred ut.
12. Strö över grovhackade jordnötter och ställ i kylen för att stelna.
13. Skär i bitar och fika!
Jordnötsrutor choklad bakalite.se 2Enkelt & gott!

26

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x