Vanliga cookies, eller kakor kanske de ska kallas, men jag tycker att cookies beskriver dem bäst. Det är mjuksega ljusa kakor som smaksatts med Daim. Mycket mumsiga minsann!
Du kan byta ut sockret mot enbart vanligt strö eller enbart farinsocker och såklart byta ut till något annat liknande godis.
Jag använder en kakskopa för att få samma storlek på kakorna, det här är den mindre av de två vanligast förekommande. Tror det är ca 1-2 msk deg/kaka.Daimcookies
36 st
2 x Dubbel Daim (112 g)
150 g smör
2½ dl strösocker
1½ dl farinsocker
2 st ägg
5½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Grovhacka all Daim.
3. Vispa samman rumstempererat mjukt smör, farinsocker och strösocker tills det är krämigt. Det tar några minuter.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa slätt.
4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och tillsätt smeten.
5. Vänd ner det mesta av Daimen, eller allt om du hellre vill det. Annars kan du spara lite till topping.
6. Skeda upp kakdeg, ca 2 msk, forma till bollar och lägg glest på plåtarna. Åtta kakor/plåt.
7. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills kakorna smält ut något och kanterna fått färg.
8. Ta ut plåten och om du sparat Daim kan du strö lite ovanpå varje kaka.
9. Låt svalna tio minuter på plåt, flytta sen över till bakgaller för att svalna helt.
Enkelt & gott!