Vanlig morotskaka, du vet en saftig sockerkaksvariant med massor av frosting är ett självklart fika för många.
Här är en annan variant, småkakor med fyllning. Enkla att baka, mycket smak men helt annan textur. Bara för att det är roligt att göra något annorlunda.
Annars hittar du mitt bästa recept på en vanlig Morotskaketårta, som det borde heta, här.Morotscookies
12 st dubbla kakor
1 dl morötter, ca 1½ normalstor morot
125 g smör
1½ dl farinsocker
1 dl strösocker
1 st ägg
3½ dl mjöl
1 tsk kanel
½ tsk ingefära
½ tsk kardemumma
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
Fyllning:
200 g färskost
1 dl florsocker
½ tsk vaniljpulver
Kakor:
1. Skala och riv morötterna fint.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
3. Vispa mjukt smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget.
4. Blanda de torra ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en deg.
5. Vänd ner rivna morötter.
6. Skeda upp 24 kakor, forma till bollar, lägg glest på plåtarna och platta till något.
7. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter, tills kanterna på kakorna blivit gyllene.
8. Låt svalna en stund på plåten och sedan helt på galler.
Fyllning:
9. Rör samman ingredienser till fyllningen och bred eller spritsa på undersidan av hälften av kakorna. Toppa med en till kaka.
Enkelt & gott!