Morotskladdkakemuffins med frosting

Morotskladdkakemuffins bakalite.se 3-Godaste hittills, sa min man. Sådant gör mig så himla glad och får mig att glömma de misslyckade bakverk jag har bakom mig för en stund.

Morotskladdkaka har vi sett ett tag men morotskladdkakemuffins tyckte jag att vi behövde. Så här är de godingarna!

Vanlig morotskaka och muffins är ju populära och ju saftigare desto bättre. Då fattar du att de här kladdkakemuffinsen är saftigare än saftigast! Eller kladdigare kanske man ska säga, tror inte att det går att bli bättre. Mjuksega kanter och kladdig mitt, perfekt kladdkakestuk!

En del gör morotskaka med enbart kanel som krydda men jag gillar när det är massor av olika kryddor. Därav både kanel, kardemumma och ingefära som smaksättning. Välj själv de som är dina favoriter.

Självklart kan du spritsa dem snyggt eller bara breda ut frostingen. Jag gjorde med en glasskopa och gillar det.
Morotskladdkakemuffins bakalite.se 4Morotskladdkakemuffins
10 st

Muffins:
175 g smör
2 st morötter, stora
3 dl mjöl
3 dl socker
1½ tsk kanel
1 tsk kardemumma, malen
1 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
½ tsk ingefära, malen
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 st ägg

Frosting:
75 g smör
3 dl florsocker
½ tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
300 g färskost, neutral

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ 10 st stora muffinsformar i en muffinsplåt eller använd stabila silikonformar.
2. Smält smöret och blanda med socker, låt svalna.
3. Skala och riv morötterna fint, du behöver ca 2 dl.
4. Blanda mjöl, kanel, kardemumma, gurkmeja, ingefära, vanilj, bakpulver och salt. Tillsätt och vispa samman.
4. Tillsätt ett ägg i taget och rör slätt.
5. Fördela smeten jämnt i formarna.
6. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10-15 minuter. Muffinsens ska ha fått lite färg runt kanterna medan mitten knappt rest sig.
7. Låt svalna helt.

Obs! Om muffinsen fastnat i formarna kan du ställa dem i kylen ett tag så att de sätter sig och stelnar lite, då är det lättare att lossa dem. Det går såklart bra att servera dem med formarna på också.

Frosting:
8. Hyvla smöret i en bunke. Vispa tills det blivit mjukt och vitt.
9. Tillsätt florsocker, vanilj och färskost och vispa så lite som möjligt tills du har önskad textur.
11. Använd en glasskopa och fördela frostingen på muffinsarna.
Morotskladdkakemuffins bakalite.se 2Enkelt & gott!

58

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x