Välkommen till rullebloggen.
Jag gillar ju genvägar och enklare varianter av det mesta. Den här rullen såg jag hos Fredriks fika, en sådan där innovativ snubbe jag rekommenderar att hålla kolla på, om du inte redan gör det förstås.
För jag ids inte rulla och doppa en i taget när det här blir lika gott.
Jag gjorde ungefär likadant som Fredrik men valde mandelmassa istället för marsipan, eftersom jag tycker att det är godare, och toppade med mörk choklad och hasselnötskrokant.
Krokanten gav ett jättegott crunch jag rekommenderar.
Mozartkulerulle
400 g mandelmassa
250 g nougat
50 g mörk choklad
20 g hasselnötskrokant
Instruktioner:
1. Kavla ut mandelmassan till en tunna platta på ett bakplåtspapper.
2. Bred på nougaten ovanpå och rulla ihop med hjälp av pappret.
3. Lägg i kylen att stelna.
4. Smält choklad och ringla över, strö sist över nötter och ställ i kylen att stelna.
5. Skär i skivor.
Enkelt & gott!
Vart köper du krokant? Vad fin den blev!
Hej Anna!
Tack, det är så gott!
Krokanten jag använde här kommer från Dr Oetker, en liten påse som finns i matbutiken.
Annars kan du göra egen:
Krokant
1 dl socker
1 dl mandel eller hasselnötter
Grovhacka nötterna.
Smält sockret i en stekpanna på medelvärme.
Rör ner nötterna och rör om, häll upp röran på ett bakplåtspapper och platta ut.
Låt svalna, grovhacka och det är klart!
Lycka till!
Mvh Yvonne