Det var väl ett väldans tjat om hjortron. Sorry not sorry.
Glass nu då, det vanliga basen av grädde och sötad kondenserad mjölk tillsammans med hjortronsylt. Och visst blir det gott som bara den. Se gärna till att spara sylt att toppa med vid servering.
Jag gjorde den här omgången glass i en sockerkaksform och det blev väl sådär. Var ju tvungen att spola formen i varmt vatten för att få det att lossna lättare och såklart smälte glassen lite väl mycket på ytan. Så, kanske nästa gång så gör jag den som vanligt i en bröd form för at göra kulor eller i små glasburkar. Oavsett – så gott!
Sylten har jag gjort på enklaste vis med färska bär och syltsocker.
Hjortronglass
6 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
1-2 dl hjortronssylt
Instruktioner:
1. Vispa grädde fluffigt.
2. Vänd ner all kondenserad mjölk och häll upp det i en form.
3. Skeda ner sylten och rör om lite lätt.
4. Ställ i frysen minst fem timmar, eller mindre om du använder en grundare form eller om du hällt glassen i små glasburkar.
Enkelt & gott!