Nötchokladrutor!

Nötchokladrutor bakalite.se 2Det här är en sådan där kaka som finns en klassisk kokbok, minns inte vilken men den har funnits med sedan jag var liten. Det här är kakan jag bakade när jag ville ha godis, det var antingen chokladbollar eller de här.

Jag har minskat satsen, bytt ut och ökat på några ingredienser för att få dem precis som jag vill ha dem och jag har inga som helst problem att smälla i mig alla själv. Talang!

Variera med de nötter du gillar eller skippa dem helt, rostade pumpakärnor eller solroskärnor funkar också.

Det går lika bra med vanligt vetemjöl men jag föredrar siktat dinkel.

Nötchokladrutor
20-30 st

100 g smör
1 dl strösocker
½ dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ägg
1 1/3 dl dinkelmjöl, siktat alt vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk bakpulver
100 g hasselnötter

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och vispa samman med sockret.
3. Tillsätt ägget först och sedan kakao, bakpulver och mjöl.
4. Bred ut smeten på plåten, ca 20 x 30 cm.
5. Grovhacka nötterna och strö över kakan.
6. Grädda i mitten av ugnen, 10-15 minuter, tills den stannat.
7. Ta av plåten och skär i delar direkt. Låt svalna.

Enkelt & gott!

1

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x