Vad tänker du nu? Geni eller idiot?
Efter att ha smakat på de här kakorna, och eftersom jag gillar ostkrokar, så lutar jag mig kraftigt mot geni. Man tackar!
De här kakorna smakar helt enkelt ostbågar och råkar passa fantastiskt bra tillsammans med glass. Såklart kan de fikas som de är men jag rekommenderar att du tar exempelvis vaniljglass och gör dem till glasskakor.
Cheez Doodles cookies med glass, Ostbågssandwich eller Ice Cream Cheez Doodles glassandwich, vad ska de heta?
I dare you – baka!Ostbågskakor
16 st (8 dubbla)
100 g ostbågar (ca1 liter hela ostbågar)
125 g smör
1½ dl socker
1 st ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Fyllning:
½ l vaniljglass
Instruktioner:
1. Mixa ostbågarna till ett pulver. Om du inte har en mixer kan du lägga dem i en fryspåse stänga och mosa dem med en kavel eller liknande.
2. Vispa rumstempererat smör och socker med elvisp tills det är krämigt.
3. Tillsätt ägg och vispa samman.
4. Blanda 3/4 av ostbågssmulet, mjöl och bakpulver, vänd ner i smeten.
5. Dela degen 16 lika stora delar, ca 1 msk vardera. Forma till bollar och rulla dem i resten av ostbågssmulet och lägg på en bricka.
6. Ställ brickan i kylen 1 timme eller mer.
7. Sätt ugnen på 200 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
8. Lägg bollarna glest på plåtarna och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna spricker lite och fått färg runt kanterna.
9. Låt svalna helt på plåt.
Montering:
10. Skopa upp glass och lägg på undersidan av en kaka, toppa med en till kaka och tryck försiktigt ihop.
Enkelt & gott!
Jag säger GENI! Jag dör så gott det låter 😋
Succé, tack för det! 😁