Här är en glutenfri påskversion av Punschrullerullen. Det påskiga får nougaten och godiset på toppen stå för, och att marsipanen är gul då.
Istället för en kaksmulsfyllning som vanliga punschrullar består av så gjorde jag en chokladbollsvariant men smaksatte med punsch. Om du inte gillar punsch kan du gärna byta ut det till kaffe så har du en chokladbollsrulle istället.
Om du ska göra den till glutenintoleranta kom ihåg att välja glutenfritt godis att toppa med. Eller bara skippa det helt.
Rullen håller sig länge inplastad i kylen och kan därför förberedas redan idag om du vill bjuda på den till påsk.Påskrulle
Punschfyllning
100 g smör
1 dl farinsocker
4 dl havregryn
1 dl kakao
½ dl punsch eller 1-2 tsk arraksessens
500 g gul marsipan
250 g nougat
Topping:
Valfritt påskgodis
Instruktioner:
Punschfyllning:
1. Vispa rumstempererat smör och socker krämigt.
2. Mixa havregrynen grovt.
3. Tillsätt allt och blanda väl.
4. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla till en rektangel, ca 20 x 30 cm.
Montering:
5. Vispa 200 g av nougaten krämig och bredbar. Spara resten till topping.
6. Kavla ut marsipanen mellan två bakplåtspapper några mm tunn, till 22 x 32 cm, alltså lite större än degen.
7. Lägg plattan med fyllning ovanpå marsipanplattan och tryck lätt ihop.
8. Bred ut ett jämnt lager nougat ovanpå degen, något mindre än fyllningen.
9. Rulla försiktigt in marsipanen i mitten och följ efter med hjälp av pappret tills du har en tät rulle. Lägg i kylen för att sätta sig.
Topping:
10. Smält nougaten och bred eller häll ovanpå rullen, toppa med grovhackade chokladägg.
11. Lägg i kylen att stelna.
Gott & enkelt!