Picklad rabarber

Syltade rabarber bakalite.seOm du har tröttnat på att baka med rabarber, göra sylt, kompott och kräm, frysa in hel rabarber och vill ha en ny idé så får du en här.

Lägg in rabarber i sockerlag och förvara i kylen!

Du kan enkelt smaksätta som du vill och hållbarheten är lång (så länge burken är väl rengjord och oöppnad).

Beroende på hur krispig du vill ha rabarbern och hur stora eller små bitar du önskar så anpassar du kokningen efter det. Vill du ha riktigt mjuka bitar, eller har kraftiga stänger kan du låta dem koka med i lagen. Har du småbitar räcker det med att hälla het lag på rabarbern direkt i burken.

Testa dig fram och släng med rabarber i höstsalladen, det blir så gott!

Picklad rabarber

500 g rabarber
2 dl socker
2 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger

Förslag på smaksättning:

kardemumma
vanilj
timjan
rosmarin
chili
ingefära
citron

Instruktioner:

1. Skölj och ansa rabarbern.

2. Förbered glasburkar, värm upp genom att skölja ur dem med kokhett vatten.

3. Skär rabarbern i önskad tjocklek och längd.

Obs! Om du gör små bitar så kan du lägga dem direkt i burken. Gör du större och vill ha dem mjukare bör du koka dem med lagen en stund, känn efter med en provsticka till önskad konsistens.

4. Koka upp socker, vatten och vinäger i en kastrull, rör om tills sockret lösts upp.

Obs! Om du gör vill göra flera olika smaksättningar så lägger du kryddan i glasburken med rabarbern. Gör du endast en smaksättning så kokar du kryddan med lagen.

5. Häll lag över rabarbern i burken, hela vägen upp till kanten. Sätt på locket och låt svalna helt innan du ställer burken i kylen.

Obs! Om lagen inte räcker till att täcka rabarbern, beroende på hur du skurit den, så kan du koka mer fylla på tills det täcker.

Enkelt & gott!

1