Picklade ägg i tre färger

ConturaFärgglada ägg livar upp som bara den, de får inte bara färg utan även god smak av lagen och kan toppas med bara salt och peppar såväl som de klassiska toppingarna. De här receptet tog jag fram i samarbete med Contura och det finns en reel på deras Instagram där man ser hur lagen ser ut.

Det är i stort sett samma recept till de tre olika färgerna. Om du inte gillar saffran kan du byta ut det mot ca 2 msk gurkmeja och eventuellt lägga till 2 tsk ingefära för smaken skull. I saffransreceptet nedan la jag till lite gurkmeja enbart för att maxa den gula färgen men det kan man hoppa över.

Rosa ägg
3 st ägg

1½ dl vatten
1 dl socker
½ dl ättikssprit
½ tsk salt
1 st rödbeta

Instruktioner:
1. Skala och riv rödbetan grovt.
2. Häll vatten, socker, ättiksprit, salt och rödbeta i en kastrull och låt sjuda i ca 30 minuter. Ta från värmen och låt kallna.
3. Koka äggen i 6-7 min, skölj i kallt vatten och låt svalna.
4. Skala äggen och lägg i en glasburk eller djup skål.
5. Sila lagen och häll över äggen. Täck över och ställ i kylen, gärna över natten.
___________________________
Gula ägg
3 st

1½ dl vatten
1 dl socker
½ dl ättikssprit
½ tsk salt
½ g saffran
2 tsk gurkmeja, malen (kan uteslutas)

Instruktioner:
1. Häll vatten, socker, ättiksprit, saffran, salt och eventuellt gurkmeja i en kastrull. Låt sjuda i fem minuter, ta från värmen och låt kallna.
2. Koka äggen i 6-7 min, skölj i kallt vatten och låt svalna.
3. Skala äggen och lägg i en glasburk eller djup skål.
4. Häll lagen över äggen. Täck över och ställ i kylen, gärna över natten.
___________________________
Lila ägg
3 st ägg

1½ dl vatten
1 dl socker
½ dl ättikssprit
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
ca 50 g rödkål

Instruktioner:
1. Hacka rödkålen grovt.
2. Häll vatten, socker, ättiksprit, salt, bakpulver och rödkål i en kastrull och låt sjuda i ca 30 minuter. Ta från värmen och låt kallna.
3. Koka äggen i 6-7 min, skölj i kallt vatten och låt svalna.
4. Skala äggen och lägg i en glasburk eller djup skål.
5. Sila lagen och häll över äggen. Täck över och ställ i kylen, gärna över natten.

EConturaEnkelt & gott!

17

Författare: yvonnelandin

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
nyaste
äldsta mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Monika
Monika
1 år sedan

Tack för recept på gula ägg! 🐣💛/ Monika (Anglakakeriet)

Yvonne
Svara på  Monika
1 år sedan

Så kul att du gillar det! <3

//Y

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x