De här biskvierna blev så himla söta, alltså fina, med det vita och rosa. Känns passande till vinterfikat och de är såklart väldigt goda med sin mintiga polkasmörkräm.
Det finns många olika varianter av biskvier här, tycker att det är ett så bra fika eftersom de är glutenfria och lätta att variera.
Polkabiskvier
10-15 st
Biskvibotten
3 dl mandelmjöl
1 dl socker
2 st äggvita
Polkasmörkräm
175 gram smör, rumstempererat
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g polkagris
2 st äggulor
Topping
100 g vit choklad
5-10 st polkagriskarameller, krossade
Instruktioner:
Mandelbotten:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper
2. Separera äggen, spara gulorna till fyllningen.
3. Blanda mandelmjöl, äggvitor och socker till en slät, kladdig deg.
4. Forma 10-15 st kakor, ca 5 cm i diameter. Använd kallt vatten på händerna för att lättare forma dem.
5. Lägg dem glest på plåtar och grädda i mitten ugnen i 20-30 min tills de fått lite lätt färg.
6. Låt bottnarna kallna helt på plåten, lossa dem försiktigt från pappret och lägg på galler.
Smörkräm:
7. Kör polkagris i en mixer eller mortla till ett pulver.
8. Vispa samman mjukt smör med polka, socker, vaniljsocker och äggulor till en slät kräm.
7. Bred eller spritsa smörkrämen på undersidan av bottnarna. Ställ i kylen för att stelna i en halvtimme.
Topping:
1. Smält chokladen i en djup skål eller mugg och rör ner lite olja eller smör.
2. Doppa biskvierna i chokladen, vänd och låt rinna av något. Strö över krossad polka och ställ i kylen för att stelna.
Enkelt & gott!