Pulled pancake – fluffiga smörstekta pannkaksbitar

Pulled pancake bakalite.seVanliga pannkakor är den här familjens favoritpannkakor även om vi ibland gräddar både amerikanska och ugnsvarianten.

Pulled pancake smakar ungefär som amerikanska fast men har en annan form, de är mycket fluffigare och i munsbitar.

Snåla inte med smöret när du steker dem, det gör världens skillnad.

Byt ut vaniljsockret mot kardemumma eller kanel om du vill testa en annan smaksättning.

Pulled pancake
2-4 portioner

2 dl mjöl
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg
1,25 dl mjölk
Smör till stekning
ev florsocker till topping

Instruktioner:
1. Blanda de torra ingredienserna.
2. Separera äggen.
3. Blanda gulorna med mjölken och vispa samman med de torra ingredienserna.
4. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner i smeten.
5. Smält smör i en stekpanna på låg värme och häll i smeten.
6. Låt steka i några minuter utan att röra, tills det går att vända på den tjocka pannkakan.
7. Vänd och stek i en minut.
8. Stjälp över på en tallrik och slit isär pannkakan i ojämna bitar med två gafflar.
9. Smält smör i stekpannan och stek pannkaksbitarna tills de fått färg.
10. Servera med de vanliga pannkakstillbehören eller som de är.

Enkelt & gott!

4

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x