Här kommer ytterligare ett enkelt chokladrecept som kan förberedas lång tid före jul. Eller nyår för den delen. Krämiga, söta och goda små tryfflar med kokos.
Tryfflarna är väldigt mäktiga och gör sig bäst i liten storlek. Du kan ju göra dem både större och mindre. Funkar även utmärkt att frysa och låta tina i rumstemperatur.
Om du vill kan du byta ut den vita chokladen mot ljus eller märk men missar då den gula färgen förstår men smaken blir grym.
Om du inte vill doppa dem i vit choklad utan bara ha kokos utanpå kan du istället ta lite smält vit choklad i handflatan och rulla bollarna i det innan du doppar dem i kokos.
Porslinet på bilden är designat av Dorthe Mathiesen för Pillivuyt och heter Vinter. Så fint och ger stämning direkt. Det är första gången jag dukar med julporslin och hela familjen gillar det.Saffranstryffel med kokos
10-20 st
200 g vit choklad
60 ml grädde
½ g saffran
10 g smör
50 g kokosflingor
Topping:
150 g vit choklad
5 g smör
25 g kokosflingor
Instruktioner:
1. Mortla saffran med lite socker.
2. Finhacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med smöret.
3. Hetta upp grädden och rör ner mortlad saffran.
4. Häll grädden över choklad och smör och rör tills du har en slät chokladkräm.
5. Tillsätt kokos och rör slätt.
6. Klä en bricka som får plats i frysen med bakplåtspapper.
7. Forma till bollar och lägg på brickan, ställ in i frysen minst en halvtimme.
Topping:
8. Finhacka chokladen och smält försiktigt tillsammans med smör i en djup skål eller kopp.
9. Stick en pinne eller liknande i bollen och doppa i choklad. Låt rinna av något och rulla sen bollen i kokosflingor.
10. Lägg bollarna på brickan igen och ställ i kylen för att stelna.
Obs! Chokladen som blir över kan du breda ut på ett bakplåtspapper och strö kokosflingor ovanpå. Ställ i kylen att stelna och knäck sen i bitar. Voila: vit choklad- och kokosbräck!Enkelt & gott!