Så hade jag en massa mynta som behövde förädlas – vips blev det en pesto.
Tydlig myntasmak och ett trevligt tillskott till middagen!
Morötter och saffran är en helt annan grej och kan säkert inte ens kallas pesto eftersom den inte innehåller parmesan men det låter så mycket trevligare än exempelvis en”röra”.
Mycket gott att servera och så himla fin färg att jag blir glad bara av att se det.
Pesto, eller sådan här röra, är busenkel att göra själv så länge du har en mixer. En stavmixer skulle också funka och om du vill göra det för hand rekommenderar jag en vass kniv och en gaffel.
Saffran- & morotspesto
2-3 st morötter, normalstora
½ g saffran, malen
75 g pinjenötter
1 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
Instruktioner:
1. Riv morötterna grovt.
2. Lägg alla ingredienser utom olja i en mixer och mixa fint.
3. Tillsätt olja och mixa samman.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Häll i en burk och förvara i kylen.
Myntapesto
2 dl myntablad
50 g pinjenötter (ca 1 dl)
1 st vitlöksklyfta
25 g parmesan
1 msk citronsaft
1 dl rapsolja
salt
svartpeppar
Instruktioner:
1. Mixa allt utom oljan fint.
2. Tillsätt olja och mixa samman.
3. Smaka av med salt och peppar.
Enkelt & gott!