Saffransbiscotti med nötter

Saffransbiscotti bakalite.se 2Dags för advent och av allt som är gott att doppa i glögg så ligger biscotti högt på listan. Jo, jag doppar.

De här italienska skorporna är enkla, lätt att variera och goda, klart jag gillar det.

Här är det recept jag tycker har blivit bäst när jag bakat, lagom knapriga och mycket goda. Den här gången hade jag hasselnötter men det går lika bra med dina favoriter i motsvarande mängd.

Ber om ursäkt för en bilden, den är gammal, trist men fylld av nostalgi.

Saffransbiscotti
28-32 st

150 g smör
1½ dl farinsocker
1 dl strösocker
3 st ägg
½ tsk vaniljpulver
6 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
½ g saffran
2 dl valfria nötter

 

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Rör samman rumstempererat smör och socker.
3. Tillsätt ett ägg i taget.
4. Mortla saffranet med lite socker.
5. Blanda mjöl, vanilj, saffran och bakpulver och vispa samman till en deg.
6. Grovhacka nötterna och rör snabbt ihop till en deg.
7. Ta upp degen på väl mjölat bakbord, dela den i tre delar och forma till rullar, lägg glest på plåten.
8. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och sätt in plåten längst ned. Grädda i 20 minuter.
9. Sänk värmen till 100 grader.
10. Ta ut plåten och snedskär 1½ cm breda kakor. Lägg dem på plåt med snittytan upp.
11. Sätt in plåten i ugnen och grädda tills de känns torra, 30-60 minuter.
12. Pudra eventuellt med florsocker.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x