Saffranstryffelfudgebrownies

Vi gillar fudgebrownies och det är lätt att förstå varför. Det krävs inte särskilt många ingredienser, det är lagom enkelt att baka och det smakar mycket gott. Det som skulle kunna upplevas som jobbigt är tiden man måste vänta när det svalnar resp stelnar men den som väntar osv.

Har ju gjort en massa olika toppingar på den här brownien som ju är mitt go to recept och här blev det en julig variant med saffran.

Toppar med salt för att det förhöjer smaken ytterligare men också för att det är lite snyggt. Och så blir det rätt så sött med den vita chokladen.

Kan såklart skippas om man inte gillar det. Går ju fint att toppa med finhackade nötter såsom pistage eller kanske med lingon.

Brownies med saffranstryffel
10-20 st

200 g choklad, mörk
150 g smör
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ dl kakao

Saffranstryffel:
½ g saffran
1 dl grädde, ev + 1 msk
200 g vit choklad

Topping:
½ msk flingsalt

Instruktioner:
Brownies:

  1. Finhacka chokladen och smält tillsammans med smör. Rör om tills all choklad smält och låt svalna något.
  2. Sätt ugnen på 170 grader och ställ ett galler i mitten.
  3. Klä en form, a 15 x 30 cm med bakplåtspapper.
  4. Vispa samman ägg och socker.
  5. Blanda mjöl och kakao, tillsätt och vispa samman.
  6. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
  7. Bred ut smeten jämnt i formen.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, mitten ska precis ha rest sig och kanterna satt sig.
  9. Platta ev ner kanterna för att jämna till och låt svalna.

Topping:

  1. Mortla saffran med lite grädde och häll i en kopp med grädde. Värm upp i mikro och rör om.
  2. Grovhacka choklad och lägg i en bunke, häll över grädden och rör om tills det smält helt. Om det inte smält så kan du köra kort i mikro på låg temperatur och rör om mellan tills chokladen smält helt. Tillsätt ev 1 msk grädde om det behövs.
  3. Bred ut tryffeln ovanpå kakan, jämna till och ställ i kylen för att stelna.
  4. Skär eller stansa ut bitar av önskad storlek. Strö ev över salt och servera rumstempererat.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
nyaste
äldsta mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofia
Sofia
11 månader sedan

Ska man låta brownien svalna först innan man brer på tryffeln?

Yvonne
Svara på  Sofia
11 månader sedan

Hej!

Det är bra om den ”satt” sig lite och svalnat så man kan ställa den i kylen men den behöver inte vara helt kall. 😊

//Y

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x