Saftiga chokladmuffins

Chokladmuffins bakalite.se 1Du vet sådana där maffiga cafémuffins med massor av smak, det här är min version.

Största skillnaden är att de inte smakar bakpulver (vilket jag tycker att de flesta köpemuffins gör) och att chokladen är smält istället för hackad.

Skillnaden med att ringla ner smält choklad är ju att smaken blir lite jämnare.

Jag gjorde de här med mörk choklad, 55% ungefär, och barnen tyckte att de var lite för starka medan jag gillar dem massor. Du kan välja vilken typ av choklad du vill och om du inte vill smälta den så kan du såklart tillsätta den grovhackad.

Oavsett vilken choklad du väljer så tycker jag att du ska testa att baka de här saftiga muffinsen och bjuda de du tycker om.

Om du bakar dem och lägger upp en bild på Instagram så får du gärna tagga mitt konto, blir så glad när jag ser att någon bakat efter mina recept.

Chokladmuffins
12 st

200 g choklad, mörk eller ljus
1 msk rapsolja
5 dl mjöl
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 dl rapsolja
3 dl yoghurt, ca 10%

Instruktioner:
1. Grovhacka och smält chokladen tillsammans med oljan, låt svalna något.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
4. Sikta och blanda de torra ingredienserna.
5. Vispa ihop ägg och socker ordentligt.
6. Tillsätt olja och yoghurt, vispa slätt.
7. Tillsätt de torra och vispa snabbt ihop till en slät smet.
8. Ringla ner chokladen och vänd runt ett par varv med en slickepott, vispa inte, chokladen ska inte blandas in helt utan synas.
9. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll nästan hela.
10. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter eller tills muffinsen stannat och en provsticka kommer ut torr.
11. Låt svalna helt i formen.

Enkelt & gott!

2

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x