Idag tycker jag att du ska baka de här supersaftiga muffinsen med knäckig toscatopping.
Genom att göra en grop i muffinsen innan du häller på tosca så garanterar det ett saftigt resultat.
Om du vill kan du rosta mandelspånen innan men det är inget måste.
Muffins
10-12 st
1 dl farinsocker
½ dl strösocker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
1 dl mjölk
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
Topping:
100 g smör
1 dl socker
2 msk mjölk
2 msk mjöl
100 g mandelspån
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker fluffigt.
3. Dela rumstempererat smör i små bitar och tillsätt äggsmeten.
4. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ihop till en slät smet. Fördela smeten i 10-12 muffinsformar med höga kanter.
5. Grädda i mitten av ugnen i 6 minuter.
6. Gör toscasmeten genom att blanda allt utom mandelspån i en kastrull, rör om och låt koka upp. Blanda ner mandeln sist.
7. Ta ut muffinsen och gör en fördjupning i mitten med baksidan av en smörkniv eller liknande. Bred på en sked toscasmet på varje muffin.
8. Ställ tillbaks plåten i ugnen och grädda i ytterligare 6-0 minuter, tills toscan fått färg och muffinsen står stilla.
9. Låt svalna på galler.
Enkelt & gott!