Saftiga toscamuffins

Toscamuffins bakalite.se 1Idag tycker jag att du ska baka de här supersaftiga muffinsen med knäckig toscatopping.

Genom att göra en grop i muffinsen innan du häller på tosca så garanterar det ett saftigt resultat.

Om du vill kan du rosta mandelspånen innan men det är inget måste.

Muffins
10-12 st

1 dl farinsocker
½ dl strösocker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
1 dl mjölk
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver

Topping:
100 g smör
1 dl socker
2 msk mjölk
2 msk mjöl
100 g mandelspån

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker fluffigt.
3. Dela rumstempererat smör i små bitar och tillsätt äggsmeten.
4. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ihop till en slät smet. Fördela smeten i 10-12 muffinsformar med höga kanter.
5. Grädda i mitten av ugnen i 6 minuter.
6. Gör toscasmeten genom att blanda allt utom mandelspån i en kastrull, rör om och låt koka upp. Blanda ner mandeln sist.
7. Ta ut muffinsen och gör en fördjupning i mitten med baksidan av en smörkniv eller liknande. Bred på en sked toscasmet på varje muffin.
8. Ställ tillbaks plåten i ugnen och grädda i ytterligare 6-0 minuter, tills toscan fått färg och muffinsen står stilla.
9. Låt svalna på galler.

Enkelt & gott!

2

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x