Saftigt fikonbröd med valnötter

Fikonbröd bakalite.se 2Lättbakade filmjölksbröd utan jäst har nog de flesta smakat. Här har jag smaksatt med fikon och maxat med nötter och frön.

Brödet blir otroligt saftigt, lagom knaprigt och det där krispet som fikonets frön bjuder på. Gillar det!

Skippa valnötterna om du inte gillar det, byt ut frön och nötter till dina favoriter. Det gör du enkelt genom att byta rakt av mot samma mängd. Anledningen till att jag valde solros och pumpa är för att jag hade dem hemma.

Så varsågod, ett smakrikt och gott bröd som passar lika bra till kvällsmackan som till ostbrickan.Fikonbröd bakalite.se 3Fikonbröd
1 st bröd, 1½ liter

2 st färska fikon
4 dl yoghurt eller fil
½ dl sirap
3 dl siktat dinkelmjöl
2 dl havregryn, gärna fiberberikade
1 dl valnötter
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat

Topping:
1 st fikon, färskt

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Klä in en limpform, 1½ liter, med bakplåtspapper.
3. Gröp ur innanmätet av fikonen alternativt finhacka hela.
4. Grovhacka valnötterna.
5. Blanda samman alla ingredienser och stjälp upp smeten i formen.
6. Skiva fikonet och tryck ner ovanpå brödet.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter, det ska kännas stumt när du trycker lätt på det.
8. Låt svalna en halvtimme i formen, sen på galler under bakduk.

Enkelt & gott!

9

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x