I samarbete med Russell Hobbs har jag tagit fram ett recept för minidonuts att tillaga i deras 3 in 1 Fiesta Cakemaker. Hur enkelt som helst att få perfekt formade donuts. Maskinen har uttagbara plattor så du kan även grädda muffins och belgiska våfflor i den. Så smidigt!
Minidonuts
24 st
3 dl mjöl
1½ dl socker
1½ tsk bakpulver
120 g smör eller margarin
1 st ägg
2 dl mjölk
Kolaglasyr:
50 g smör eller margarin
½ dl farinsocker
2½ msk mjölk
½ dl florsocker
Topping:
1 msk flingsalt
Instruktioner:
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Blanda mjöl, socker och bakpulver.
3. Vispa ihop smör, ägg och mjölk. Blanda med de torra ingredienserna och vispa slätt.
4. Sätt i donutplattorna i din Fiesta och starta den. När den gröna lampan lyser är den redo.
5. Fyll varje fördjupning i den nedre plattan med smet. Stäng locket och grädda i 5-6 minuter eller tills donutsen är gyllene.
6. Ta försiktigt ut donutsen och låt svalna på galler.
Glasyr:
7. Gör glasyren genom att smälta smör i en kastrull. Tillsätt farinsocker och mjölk, rör tills sockret smält.
8. Koka i 2-3 minuter, ta från värmen och rör ner florsocker.
9. Doppa ena sidan av donuten i glasyren och strö över lite flingsalt. Låt svalna.
Enkelt & gott!