Drömmar, en svensk klassiker. Och här är den, smaken och texturen är som den ska det enda jag ändrat på är storleken.
De här drömmarna är små, bara att stoppa in och låta smälta i munnen.
Om du vill baka dem i normal storlek så skippar du att dela degen i fyra delar, en rulle räcker. Skär i 1-2 cm breda skivor och gör sedan som det står. Serveringsbrädorna kommer från samma butik, du hittar dem här.
Koppar och skålar ur serien Fossil från Scandi Living hittar du hos Nordic Nest. De finns i flera mjuka färger och välkomnar våren på bästa sätt.Minidrömmar
60 st
100 g smör
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker eller ½ tsk vaniljpulver
1 dl rapsolja
3½ dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt
Instruktioner:
1. Ta fram smöret så att det blir riktigt mjukt.
2. Sätt ugnen på 150 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
3. Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt med elvisp, det tar några minuter.
4. Tillsätt olja, lite i taget, under kraftig vispning.
5. Blanda mjöl och hjorthornssalt och tillsätt smeten, rör om tills allt är blandat.
6. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra delar. Forma varje del till rullar, ca 15 cm långa, ungefär som en 1-krona i diameter.
7. Dela degen i tunna skivor, 2-3 mm. Forma försiktigt varje skiva till rundlar och lägg glest på plåt. Ju mindre du bearbetar degen desto sprödare blir kakorna.
8. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills de spricker och börjar få färg. Öppna inte ugnen!
9. Låt svalna helt på plåten.
Enkelt & gott!