Smörkolasås till glass

Kolasås bakalite.se 3En mycket trevlig dessert att bjuda på är glass som toppas med en hemmagjord sås.

Här är en smörkolesås du kan toppa lite vad du vill med. Eller naturligtvis skeda i dig som du vill.

  • Koka såsen till ca 125 grader om du istället för göra smörkola.
  • Bryn smöret först om du vill maxa kolasmaken.

Om du vill gör en annan variant så hittar du ett recept på Salt kolasås här och en chokladsås här.

Smörkolasås

25 g smör
1½ dl grädde
½ dl socker
½ dl sirap
1 tsk vaniljsocker

Instruktioner:

1. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt alla ingredienser och låt koka på medelvärme i 10-15 minuter, såsen ska bli gyllene.
3. Förvara i kyl, värm upp om du vill ha den mer rinnande efter att den stått kallt.

Enkelt & gott!

2

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x