Snabb cheesecake på 3 ingredienser

3 ingredienser cheesecake bakalite.se 3Om du, liksom jag, uppskattar enkelhet och att baka med få ingredienser så är det här cheesecaken för dig. Bara tre ingredienser, lite vispande, lite rörande, gräddning och klart!

Visst, det är vattenbad så det mest krångliga momentet är väl när springformen ska kläs in. Och det är inte särskilt krångligt.

Som du ser på bilderna så får den här kakan en lite fastare undre halva och en fluffigare topp, kul med olika texturer.

Grejen med den här kakan är just att det bara är tre ingredienser som krävs och att det går ganska snabbt. Lite kul även om jag själv skulle välja att göra Basque Burnt Cheesecake om jag måste välja mellan två olika cheesecaker(s).
3 ingredienser cheesecake bakalite.se 5Servera med en god kolasås, bär eller frukt eller bara som den är. Snabbt, enkelt och gott!

Cheesecake
8 bitar

4 st ägg
300 g färskost
397 g sötad kondenserad mjölk (en burk)

Ev smör till formen
Ev flor- eller vaniljsocker till pudring

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 180 grader och ställ in ett ett galler i mitten. Klä en springform, ca 20 cm, med bakplåtspapper i botten och smörj in kanterna med smör eller olja alternativt sätt bakplåtspapper längs insidan av springformen. Förbered formen för vattenbad genom att klä in den med aluminiumfolie, flera lager, så att inget vatten kan tränga in i formen.
2. Separera tre av äggen, lägg tre vitor i en bunke och vispa till fasta toppar.
3. Lägg tre äggulor och ett helt ägg i en rymlig bunke, vispa samman.
4. Tillsätt färskosten och vispa slätt.
5. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa slätt.
6. Vänd ner äggvita, lite i taget, med en slickepott och se till att det är helt integrerat innan du tillsätter mer. Vispa inte!
7. Häll smeten i formen.
8. Ställ formen i en vid och djup ugnstålig form eller plåt som du fyller upp med hett vatten till ungefär hälften av springformens höjd.
9. Ställ in formen i ugnen och grädda i 40-50 minuter, ytan ska ha fått färg och kakan ska ha rest sig något. Öppna inte ugnen under tiden.
10. Ta ut kakan och ta bort folien. Låt svalna en halvtimme innan du försiktigt lossar kakan från formen.
11. Lyft över kakan på galler och låt svalna helt. Pudra ev med flor- eller vaniljsocker. Servera gärna med bär eller frukt.
3 ingredienser cheesecake bakalite.se 2Enkelt & gott!

50

Författare: yvonnelandin

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x