
Snickerdoodles är en klassisk amerikansk kaka med knapriga kanter och en mjuk mitt. Mycket lättbakade kakor där smaken påminner om mördegskakor.
Enligt barnen så smakar de mer sockrigt, gissar att sockret utanpå smakar mycket. Jag vill egentligen kalla de här för sockerkakor men det blir ju missvisande pga sockerkaka. Ju.
Om du vill ha lite mer smak kan du blanda kanel och socker och rulla kakorna i det.
Snickerdoodles
20-32 st
Kakor:
225 g smör
3 dl socker
1 st ägg
5 dl mjöl
3 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Topping:
ca 1 dl socker
Instruktioner:
- Ta fram smör och ägg så att de blir rumstempererade.
- Klä plåtar med bakplåtspapper och sätt ugnen på 185 grader
- Vispa mjukt smör och socker luftigt, det tar några minuter med elvisp.
- Tillsätt ägg och vispa samman.
- Blanda mjöl, vanilj, bakpulver och salt. Tillsätt och vispa slätt.
- Lägg socker i en skål.
- Fördela degen till antingen 20 st (för stora kakor) eller 32 st (för små). Jag använde två olika kakskopor för att få jämn storlek.
- Forma till bollar och rulla i sockret. Lägg glest på plåtarna, 8 st/plåt.
- Grädda i mitten av ugnen tills kanterna börjat få färg och ytan krackelerat. Små ca 6 minuter, stora ca 12 minuter.
- Låt svalna på plåten tills de blivit fasta och flytta sen till galler.

Enkelt & gott!