Snökakor smakar vanligen choklad men här har jag kryddat dem med pepparkakekryddor. Så gott!
Om du vill smaksätta dem med saffran så gör du på samma sätt men byter ut kryddorna mot ½ g saffran.
De här kakorna är enkla att baka och fina att servera, går bra att frysa och smaksätta lite som du vill.
Glad advent!Snökakor
20-24 st
1½ dl strösocker
75 g smör
1 st ägg
3 dl vetemjöl
1½ tsk kakao
1½ tsk kanel, malen
1 tsk ingefära, malen
1 tsk kryddnejlika, malen
1 tsk kardemumma, malen
1 tsk bakpulver
Topping:
½ dl strösocker
1 dl florsocker
Instruktioner:
1. Vispa rumstempererat smör och socker fluffigt.
2. Tillsätt ägget och vispa samman.
3. Blanda mjöl, kanel, kakao, ingefära, kryddnejlika, kardemumma och bakpulver. Tillsätt och rör samman till en deg.
4. Forma degen till en rulle, plasta in och lägg i kylen en halvtimme.
5. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
6. Ta fram degen och dela i 20-24 lika stora delar.
7. Forma varje del till en boll och rulla i strösocker.
8. Lägg kakorna glest på plåt, använd en sil och pudra varje boll rejält med florsocker.
9. Grädda i mitten av ugnen i 12-14 minuter eller tills ytan börjar krackelera.
10. Låt svalna något på plåten och sedan helt på galler.