Potatis i alla former är mitt absoluta favorittillbehör till massor av rätter. Hemma hos oss är även sötpotatis uppskattat så här är en variant av potatissallad vi gör ibland.
Den här kombinationen av färsk eller vanlig potatis, sötpotatis och broccoli är ett gott alternativ till exempelvis ugnsrostad potatis.
Att krydda med parmesan binder samman till ett supergott tillbehör, inte minst till grillat.
Lika god kall som ljummen.
Potatissallad
1 st sötpotatis
1 kg färskpotatis eller annan potatis
1 st broccoli
1 msk salt
½ dl smör eller olja
Dressing:
100 g Parmesanost
3 msk olivolja
½ msk ramslök, torkad
2 tsk honung
svartpeppar
flingsalt
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 200 g varmluft. Klä in två plåtar med bakplåtspapper.
2. Skölj och dela potatisen på hälften, lägg på den ena plåten.
3. Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar, lägg på ena sidan av den andra plåten.
4. Skölj och dela broccolin i mindre buketter, fyll upp den andra plåten.
5. Häll smör eller olja ovanpå, salta och rosta i ugnen i 20-25 minuter. Kontrollera om någon av de olika råvarorna mjuknar tidigare än andra, ta då ut den.
Dressing:
6. Riv parmesan fint.
7. Blanda olja, ramslök, honung och svartpeppar i en stor skål, tillsätt det mesta av parmesanen och rör om.
8. Lägg ner potatis, sötpotatis och broccoli och blanda försiktigt. Salta efter smak och toppa med parmesan.
Enkelt & gott!