Spröda saffranskakor med vit choklad

Vita saffranskakor bakalite.se 2Vad sägs om saffransgula småkakor som täckts med florsocker som ett pudrigt snötäcke? Kakor som smälter i munnen med småbitar av vit choklad.

Här har du småkakorna som är enkla att baka och ännu enklare att doppa i glögg. Baka!

Saffranskakor med vit choklad
30 st

½ g saffran
225 g smör
2 dl florsocker
2 msk majsstärkelse
5 dl mjöl
100 g vit choklad

2 dl florsocker till att rulla i

Instruktioner:
1. Ta fram smöret så att det blir mjukt.
2. Mortla saffran med lite socker.
3. Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
4. Vispa samman mjukt smör, florsocker och saffran med elvisp.
5. Tillsätt ägget och vispa samman.
6. Blanda mjöl, majsstärkelse och salt och vispa samman till en deg. Det blir först smuligt sen lite större smulor och till sist en fast deg så fortsätt bara vispa.
7. Grovhacka vit choklad och vänd ner i degen.
8. Plasta in degen och lägg i kylen att sätta sig i en halvtimme.
9. Forma degen till matskedsstora bollar och lägg glest på plåtarna.
10. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills kakorna fått lite färg.
11. Låt svalna något på plåt.
12. Medan kakorna är så pass ljumma att du kan hålla i dem ska du rulla dem i rikligt med florsocker. Lägg på bakgaller att svalna helt.
13. Om du vill ha extra vita kakor kan du pudra dem med mer florsocker när de svalnat.
Vita saffranskakor bakalite.se 1Enkelt & gott!

17

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x