Stor drömtårta!

Drömtårta bakalite.se 2Läge att välkomna våren? Tycker att vi kan göra det med en Drömtårta, alltså samma smaker som den klassiska rulltårtan fast i annan form.

Lite saftigare, mycket större, väldigt gott och rätt snygg tycker jag! Tårtan gör sig bra i lite tunnare bitar och räcker därmed till många.

Smörkrämen består av smör och sötad kondenserad mjölk, det är en rysk variant och jag tycker att den är snäppet godare än den vanliga smörkrämen.
Drömtårta bakalite.se 1Porslinet kommer från Rörstrand och speciellt serien Mon Amie ger mig så mycket sommarkänsla och passar extra bra nu när vi sakta närmar oss.

Nu är ju jag ingen talang när det kommer till pynt och att göra snyggt men som du ser så är det här en superbra bas att bygga upp något blommigt och snyggt på. Go bananas!
Drömtårta bakalite.se 3Drömtårta
10-16 bitar

Kaka:
3 st ägg
2½ dl strösocker
5 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
3 dl yoghurt, typ turkisk
2 dl rapsolja

Smör till formen

Smörkräm:
250 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)

Instruktioner:
1. Ta fram smöret till fyllningen så att det blir mjukt.
Kaka:
2.Sätt ugnen på 175 grader och klä botten av en springform, ca 20 cm, med ett bakplåtspapper och smörj kanterna noggrant med smör.
3. Vispa ihop ägg och socker ordentligt.
4. Tillsätt olja och yoghurt, vispa slätt.
5. Sikta och blanda de torra ingredienserna, tillsätt och vispa samman allt till en slät smet.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills kakan stannat och en provsticka kommer ut torr.
7. Låt svalna en stund i formen innan du försiktigt skakar loss den och vänder upp på ett bakgaller.
8. Låt svalna helt under formen.

Smörkräm:
9. Vispa mjukt smör vitt och fluffigt, det tar några minuter med elvisp.
10. Tillsätt mjölk, lite i taget, och vispa samman till en fluffig smörkräm.

Montering:
11. Dela tårtan i två (eller tre) delar.
12. Bred fyllning på en botten och lägg på nästa botten.
13. Täck hela kakan med resten av smörkrämen. Ställ i kylen att stelna något.

Dekorera om och som du vill.

Enkelt & gott!

59

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x