Riktigt stora cookies med Japp, mjuka i mitten och med knapriga kanter. Toppen att ha kakdegen redo i frysen och grädda på morgonen innan du ska iväg på picknick. Till stranden eller soffan, som sagt, jag dömer ingen.
Tidigare gjorde jag likadana kakor fast med Kinder Mini i till Hemmakväll och de var så himla goda. Ville testa med annat godis i så det blev Japp.
Mycket nöjd, mycket goda!Jappcookies
10 st stora
150 g smör
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 st ägg
5½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
3 st Dubbla Japp
Instruktioner:
1. Ta fram smör så att det blir tillräckligt mjukt för att vispa, alternativt kör smöret i mikro i max 10 sekunder.
2. Ta fram en bricka eller tallrik som får plats i frysen, lägg på ett halvt bakplåtspapper.
3. Vispa samman smör och socker tills det är krämigt.
4. Tillsätt äggen och vispa samman.
5. Blanda mjöl, bakpulver och salt, tillsätt och vispa samman till en deg.
6. Grovhacka och vänd ner det mesta av godiset, spara lite till att lägga ovanpå. Blanda ihop degen för hand.
7. Dela degen i tio lika stora delar och forma till bollar utan att knåda för mycket.
8. Lägg bollarna på brickan, tryck ner några Jappbitar och ställ in i frysen, minst 30 minuter men gärna längre.
OBS! Kakdegen klarar sig i frysen i upp till två månader, lägg bollarna i en fryspåse när de fryst helt. De behöver inte tinas före gräddning.
9. Sätt ugnen på 175 grader.
10. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Lägg kakorna glest på plåtarna, fem kakor på varje plåt.
11. Grädda kakorna i ugnen ett steg ned från mitten i 15 minuter.
12. Flytta upp plåten till mitten och grädda i ytterligare 5 minuter.
13. Dra av kakorna från plåten med hjälp av bakplåtspappret och om de smält ut lite för mycket kan du använda en sked och försiktigt trycka ihop dem och forma till.
14. Lyft över kakorna till ett galler när de är ljumma nog för att lyftas upp och låt svalna helt.
Enkelt & gott!